Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Πραγματικοί λόγοι αγανακτισης

Χρειάστηκαν μερικές δεκαετίες για να ξυπνήσουμε από το λήθαργο μας, μόνο που ξυπνήσαμε σε λάθος πλευράς του κρεβατιού. Τόσα χρόνια τίποτα δεν μας ενοχλούσε ούτε τα εκατομμύρια που χάθηκαν μέσω του ΧΑΚ,ούτε ακόμη και αυτοί οι περιβόητοι S-300 που ποτέ δεν ήρθαν. Δεν μας ενόχλησε ούτε τόσο πολύ ότι ο τόπος μας είναι μοιρασμένος και μεγάλη ευθύνη  γι'αυτό έχουν πολλοί από αυτούς που σήμερα καμώνονται τους υπερπατριώτες και τους δημοκράτες.
Σήμερα ξυπνήσαμε για να διεκδικήσουμε αλήθεια τι. Την παραίτηση του Προέδρου, την αλλαγή του συστήματος, τη δικαίωση, τη δημοκρατία?Ούτε και οι ίδιοι οι αφυπνησμένοι-αγανακτισμένοι δεν γνωρίζουν γιατί διαμαρτύρονται πλέον. Αν αυτό που ζητούν είναι η παραίτηση του Προέδρου απλά και μόνο γιατί ευθύνεται για την τραγωδία στο Μαρί κατά τη δική τους άποψη τότε θα πρέπει να σταματήσουν να αυτοαποκαλούνται αφυπνησμένοι. Ας μείνουν στο λήθαργο τους είναι προτιμότερο, αφού το μόνο που τους χαρακτηρίζει είναι η εμπάθεια και το μίσος για τον άνθρωπο Δημήτρη Χριστόφια, για τον Αριστερό Χριστόφια. Αν αυτό που ζητούν είναι μια πιο δίκαιη κοινωνία για όλους, προπάντων ταξικά ας συνεχίσουν, αλλά πρώτοι ας αποβάλουν από τις τάξεις τους όλους αυτούς που τους χειραγωγούν προς συγκεκριμένες κατευθύνσεις. Ας βρεθούν έξω από τη Βουλή για να απαιτήσουν φορολόγηση του πλούτου. Ας βρεθούν έξω από την Αρχιεπισκοπή για να απαιτήσουν φορολόγηση του Εκκλησιαστικού πλούτου. Ας βρεθούν έξω από τις τράπεζες να απαιτήσουν μείωση των επιτοκίων. Μπορούν να το κάνουν?

2 σχόλια:

  1. καλωσόρισες. τζι εγώ ψάριν είμαι στη μλοκόσφαιραν :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ καλά τα λες. Τόσα χρόνια, δεν αγανάκτισε κανείς για τα κακώς έχοντα αυτού του τόπου. Κυρίως, δεν αγανάκτισαν όταν πολιτικά κόμματα στέγασαν πραξικοπηματίες και ΕΟΚΑΒΗΤΑΖΗΔΕΣ. Οι συγκυρίες στον διεθνή χώρο, τους βοήθησαν να βρουν ένα όνομα, να λέγονται «αγανακτισμένοι». Μόνο που δεν αγανακτούν για τους ίδιους λόγους με τον κόσμο στο εξωτερικό. Αυτοί αγανακτούν, γιατί δεν έχουν άλλο τρόπο να δείξουν την εμπάθεια τους ενάντια στην Αριστερά. Στο εξωτερικό, αγανακτούν για τα σκληρά μέτρα λιτότητας.
    Τώρα θυμήθηκαν να το παίζουν αφυπνισθέντες. Οι περισσότεροι όμως, είναι άνθρωποι της καρέκλας, του βολέματος και της καλοπέρασης που επιχειρούν τι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή