Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Επιβεβαιώνονται που μόνοι τους


Εγινικεν πολλή συζήτηση και πολλοί επροσπαθήσαν να καταλάβουν τη στάση του Πολυβίου και αν αυτό που έκαμε έκρυφκε που πίσω άλλα συμφέροντα. Μάλιστα ορισμένοι που εμάς εσκεφτήκαμε ότι τούτο το πανηγύρι όλο γίνεται εκτός από οικονομικούς και για πολιτικούς λόγους. Εξητημάσαν μας καμπόσοι που ετολμήσαμε να το σκεφτούμε τούτο το πράγμα, αλλά μετά από κάποια γεγονότα νομίζω ότι τίποτα δεν είναι τυχαίο. 
Αναβολή τις συνάντησης της Νέας Υόρκης με τον Μπαν Γκι- μουν και τον Ντερβίς Ερογλου ζήτησαν από τον Πρόεδρο Χριστόφια πρώτος και καλύτερος χτες ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Μάριος Καρογιάν και σήμερα η ΕΔΕΚ δια στόματος Δημήτρη Παπαδάκη.
Ο Καρογιάν επικαλέστηκε «την απουσία ουσιαστικής προόδου – σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις και την όποια ενημέρωση έχουμε - καθώς και την κορύφωση της τουρκικής αδιαλλαξίας, όσο και την αδυναμία για κατάλληλη προετοιμασία της ε/κ πλευράς λόγω της πολιτικής κρίσης που αντιμετωπίζουμε». Μάλιστα ο Μάριος είδε ότι έχει ατονίσει και ο θεσμός του Εθνικού Συμβουλίου λέγοντας ότι δεν έχει ουσιαστική ενημέρωση. Αυτό που φοάται όμως περισσότερο ο Μάριος ένει η διαδικασία του πάρε-δώσε που μπορεί να έχουν οι δύο ηγέτες. Ενώ στην περίπτωση του μακαρίτη του Τάσσου ήταν σίγουρος ότι κάτι τέτοιο δεν θα γινόταν, ούτε λόγος. Είχαν το σίουρο ότι λύση δεν επρόκειτο να δούμε ποτέ μες τούτον τον τόπο. Το δε παπαγαλάκι σήμερα κ.Παπαδάκης βασικά λέει τα ίδια επικαλούμενος και τούτος την πολιτική κρίση αφού ο Πρόεδρος δεν δέχθηκε το πόρισμα Πολυβίου. Ούλλο κινδύνους βλέπουν τούτοι και φωτιές. Ο φόβος και ο τρόμος τους φυσικά ένει να μην υπάρξει ουσιαστική πρόοδος για το Κυπριακό, ο φόβος τους είναι να μεν κοντέψει να το λύσει ύστερα εν θα έχουν τίποτα για να τάσσουν τους πρόσφυγες και να αλιεύουν ψήφους, ύστερα εν θα έχουν να λαλούν ότι διαφωνούν με το ΑΚΕΛ για το εθνικό ζήτημα και βουρούν τον Συναγερμό που πίσω. Το σίγουρο ένει πως το πρόβλημα τους εν πολλά μεγάλο, αλλά το δικό μας εν μεγαλύττερον που τους ανεχόμαστε και ανεχτήκαμεν τους πολλά χρόνια. Κανεί πιον. Και έτσι έναν άσχετο αλλά πολλά σχετικό παγκόσμιο ραντεβού δίνουν οι «Αγανακτισμένοι» για τις 15 Οκτωβρίου. Οχι οι δικοί μας μα οι ορίτζιναλ. Αναμένεται ότι θα γίνουν 400 κινητοποιήσεις σε τουλάχιστον 45 χώρες. Οι «Αγανακτισμένοι» όλου του κόσμου εννα συγκεντρωθούν  για μία παγκόσμια, ειρηνική διαδήλωση. Σκοπός τους; Να διατρανώσουν και να φωνάξουν κατά της κρίσης, της παγκόσμιας, κατά της ανεργίας, των ύπουλων παιχνιδικών των παγκόσμιων αγορών που πίννουν το αίμα των φτωχών. Ακόμα και στην Ιταλία σήμερα είχαν διαδηλώσεις, οι μαθητές γιατί η κρίση χτυπά το εκπαιδευτικό τους σύστημα. Δαμέσα σκέφτονται να βάλουν δίδακτρα στα δημόσια πανεπιστήμια, έτσι είπε ο Τορναρίτης, και ύστερα εδιαμαρτύρετο γιατί κάποιοι εδιαστρεβλώσαν εκείνα που είπε αφού εννούσε ότι εν θα πληρώνουν οι άριστοι, οι ειδικές κατηγορίες τζαι οι άποροι. Οι μέτριοι ήντα που εννα κάμουν δηλαδή;να μείνουν αγράμματοι;
Για τούτα ούλλα εννα διαμαρτυρηθούν οι Αγανακτισμένοι με για παραιτήσεις, με για ενόχους με για τίποτε άλλο. Ετσι ένει όμως τζείνοι που εν χορτάτοι γεννά το μυαλό τους διάφορες μηχανορραφίες οι υπόλοιποι που πεινούν προσπαθούν να επιβιώσουν. 

1 σχόλιο: